اسفندیار امینی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بیش از یک دهه میشود که وزارت نیرو تأمین آب استانهای چهارمحال و بختیاری، یزد و شهرستانهای کاشان و نائین را از محل تونل بهشت آباد و کوهرنگ سه تخصیص داده است، اظهار داشت: آبی که قرار است در قالب تونل بهشت آباد و کوهرنگ سه انتقال داده شود پیشتر از حقابه داران برداشت شده و در راستای توسعه صنایع هم به کار گرفته شده است.
دولت از حقابه داران رودخانه زاینده رود مهلت تخصیص خواسته است
وی افزود: دولت با میانجی گری شورای امنیت ملی از حقابه داران رودخانه زاینده رود مهلت خواسته است که به تأمین آبهای تخصیص داده شده اقدام کند؛ چنانچه تونل بهشت آباد و کوهرنگ سه اجرایی نشود بایستی فعالیت پمپاژهای چهارمحال و بختیاری، یزد، کاشان، نائین و صنایع هم از رودخانه متوقف شود.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی اصفهان، صحبتهای نمایندگانی را که از توقف تونل بهشت آباد و کوهرنگ سه خبر میدهند را از سر ناآگاهی دانست و گفت: طبق موازین ۱۸ و ۴۴ قانون توزیع عادلانه آب، هرگونه برداشت از حوضه زاینده رود جنبه حقوقی دارد و باید با نظر حقابه داران درباره این حوضه اقدام کرد.
سال گذشته ۲۰ میلیارد مترمکعب آب از حوضه کارون وارد خلیج فارس شد
وی انتقال آب بین حوضهای را بسیار مهم برشمرد و گفت: وزارت نیرو بالغ بر یک میلیون و ۹۷۶ مترمکعب از آب زاینده رود را به موارد کشاورزی، شرب، صنعت تخصیص داده است این در حالی است که سال آبی گذشته ۲۰ میلیارد مترمکعب آب از حوضه کارون وارد خلیج فارس شد که این میزان آب خروجی از حوضه کارون میتوانست ۱۱۳ سال با ۱۵۵ میلیون مترمکعب حوضه زاینده رود را تغذیه کند.
امینی اشارهای هم به طرحهای بن-بروجن و گلاب داشت و تاکید کرد: در جلسه پانزدهم کارگروه سازگاری با کم آبی و طبق بند ۵ جلسه مذکور، طرح انتقال آب گلاب برای تأمین آب شرب استانهای همجوار در نظر گرفته شده است که تا زمانی که منبع تأمین آب تونل گلاب مشخص نشود حقابه داران اجازه بهره برداری از تونل گلاب را نخواهند داد.
کد خبر ۴۹۵۳۹۳۷